THE 5-SECOND TRICK FOR ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The 5-Second Trick For istiridye mantar tohumu

The 5-Second Trick For istiridye mantar tohumu

Blog Article

This Web site is employing a stability provider to safeguard by itself from on-line attacks. The motion you only executed induced the safety Resolution. There are various actions which could bring about this block which includes publishing a certain term or phrase, a SQL command or malformed facts.

Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –one 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle fire oranı artmaktadır.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır diye merak ederek üretim sürecine girdiyseniz bazı malzemeleri kendiniz hazırlarken bazılarını hazır da alabilirsiniz.

Hastalıkları iyileştirme özelliği bulunan kuzugöbeği mantarını daha iyi tanımak için bir sonraki başlıkta yer alan bilgileri dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

Mantarların gelişmeyi sevdiği yağmur veya nemli koşulları simüle ederek alt tabakanızı her gün nemlendirmek için temiz su içeren bir sprey şişesi kullanılmalıdır.

Kültür mantarı adı nereden gelir, tohumu nereden alınır? Tarzında kültür mantarı hakkında merak edilen soruları siz değerli okuyucularımız için araştırdık ve bu yazımızda yanıtladık.

Bu sebeple mantar yetiştiriciliği, yenilebilir mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen her ülkede yetiştirilmelidir.

" Mantarlar doğada bulunan hayvan ya da bitki sınıfileına dahil değildir. Ayrı bir tür olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı türleri zehirli olabilmekle birlikte, yenilebilen türleri besleyici ve lezzetlidir. "

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çAlright sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Tüm bunları karıştırıp toprağı serpin. Daha sonra toprağı tekrar bu kompost ile karıştırmaya başlayın. Çapalama işlemi bittikten sonra kuzu göbeği mantarı tohumunu serpmeye başlayabilirsiniz.

Alt tabakanın yanı sıra, istiridye yetiştirmek için başkaca ihtiyacınız olan malzemeler vardır. Bu malzemeler şu şekildedir;

Islatma işlemi sonunda samanın nem oranının % 75 civarına getirilmesi sağlanır. Saman yeterli neme ulaştıktan sonra kaba yığın yapılması işlemine başlanır.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek istiridye mantar tohumu tariflere çok daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Phoenix İstiridye Mantarı: “Yaz” veya “İtalyan” istiridye mantarı olarak bilinen bu çeşit, beyaz, ten rengi veya kahverengimsi bir renge sahiptir ve sıcak iklimlerde yetişir.

Report this page